Hasselnød (grønne)
Hvis man vil have en nøddeagtig kryddersnaps, så prøv at lave den på de grønne hasselnødder.
Jeg synes, det bliver et rigtig godt smagsresultat.
Opskrift
1 flaske vodka (70 cl og min 37 %)
Et stort glas med skruelåg, som kan indeholde 1 L
Grønne hasselnødder
Fjern bladsvøbet fra hasselnødderne. Knæk nødderne let med en nøddeknækker, og fyld dit glas halvt op med grønne hasselnødder. Tilsæt vodka og lad det trække mindst 3 måneder.
Det er den klassiske opskrift på hasselnød.
Jeg vil fx tilsætte vanilje den sidste måned af trækningen.
Et andet godt alternativ vil være at tilsætte 2 stjerneanis den sidste måned af trækningen
Farven starter som lysegrøn og bliver herefter mere gylden. Det er en rigtig god kryddersnaps til ost.
Sæson og indsamlingssteder
Hasselnødderne indsamles i juni – juli, mens de stadig er grønne. Hassel ses i mange haver, og du finder vildtvoksende hassel i skovbryn, ved krat og hegn. Du kan kende hassel på: at det er en op til 10 m høj, flerstammet busk. Barken er gråbrun og forsynet med talrige korkporer. Bladene er spredte, runde, hårede og har takket bladrand. Nødderne sidder sammen 1 – 4 nødder, og de har store grønne dækblade.
Plantehistorie
Tidligere mente man, at det var godt for tankevirksomheden at spise nødder.
Hassel har været forbundet med meget overtro.
I Norge troede man på, at hvis man spiste hasselnødder fastende, så ville man ikke blive beruset. I dag ved man, at nødder og mandler giver os meget af det gode fedt. Vi skal bare passe på ikke at spise for mange.
Denne snapseartikel er lavet af Niels Stærup